keskiviikko 3. helmikuuta 2016

LUKUMARATONIN LOPPUTULOS

Maratoonasin kirjojen parissa ensimmäistä kertaa elämässäni viime viikon. Maraton siis sijoittui ajalle 25.1-31.1.2016. En asettanut itselleni mitään suuria tavoitteita. Lähinnä halusin tuijottaa vähemmän ruutua ja käyttää ajan puolestaan lukemiseen. Minulla piti myös olla töitä koko viikon, joten määrällisesti en ajatellut lukea paljon.

Täältä näet maratonin alkufiilikset.

Kuinka kävi?

Sain luettua _yhden_ kirjan loppuun ja sekin oli viimeiset 30 sivua Tuhkakaupungista heti maratoonin ensimmäisenä päivänä. Tiistaina minulle nousikin vuorostaan kuume, joten töihin lähtö ei tullut kysymykseenkään vaan vietin sairaslomaa tiistaista perjantaihin. Oikeastaan koko flunssan ajan oli niin kuollut olo, että ei vain yksinkertaisesti pystynyt lukemaan. Pää oli aivan jumissa. Kaikista helpointa oli vain avata Netflix ja katsella sarjoja/leffoja päivät pitkät (Okei myönnetään, käytin hyödykseni yksin kotona olemisen ja pelasin myös pitkästä aikaa Playstationilla). Lauantaina olikin edessä rankka 8h iltavuoro ja sunnuntai meni sukuloimiseen.

Se vähä mitä sain luettua oli 470 sivua, joista suurin osa koostui näistä kahdesta kirjasta:


Fangirlin sain eilen aamupäivällä loppuun, joten sain sen melkein viikossa luettua. Potteria luin silloin kun englanniksi lukeminen tuntui liian raskaalta. Kaksi loistavaa kirjaa kumminkin valitsin viikolle, ei siis valittamista näistä!

Toisaalta olen tyytyväinen sivumäärään mitä luin. Olen nimittäin oikeasti hidas lukija. Tunnissa kerkeän lukea n. 50 sivua, vähän kirjasta riippuen. Englanniksi olen taas vielä hitaampi lukija.. varmaan 30-40 sivua tunnissa.
Luin Fangirliä n.300 sivua ja Potteria/Tuhkakaupunkia loput 170. Sivumäärä olisi siis ollut varmaankin suurempi, jos olisin lukenut vain suomeksi. Mutta hyvää harjoitustahan tämä englanniksi lukeminen on. ;)

Vähän jäi harmittamaan flunssan sattuminen juuri kyseiselle viikolle.

Haluaisin seuraavaksi kokeilla maratoonausta joka kestäisi yhden tai kaksi vuorokautta. Mielenkiinnolla jään siis odottelemaan uutta sopivaa saumaa maratoonaamiselle.6 kommenttia :

 1. Harmi että flunssa iski juuri tälle viikolle, kovin kipeänä en minäkään jaksa keskittyä lukemiseen, vaan Netflix tosiaan vie voiton :) Kiva että kuitenkin osallistuit, ja sait silti noinkin paljon luettua flunssasta huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :( Tarkoittaa vain, että pitää kokeilla joskus uudestaan, kun tämä meni vähän plörinäksi. ;)

   Poista
 2. Haastoin siut mukaan Viiden kirjan haasteeseen, toivottavasti et oo sitä vielä ehtinyt muilta saamaan ! :-)

  http://stovryer.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :) Jos vihdoin sais huomenna aikaseks tän tehtyy, sillä taidat olla jo kolmas kuka miut haasto. :D

   Poista
 3. Hauska kuulla, että osallistuit ensimmäistä kertaa lukumaratoniin! En ole koskaan osallistunut sellaiseen... Harmi, että tulit kipeäksi. Minullakin on ollut Harry Potter kirja nyt luettavana. Tuosta Fangirlistä en ollutkaan kuullut aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus kokeilla maratoonaamista :)
   Fangirl oli loistava kirja, suosittelen lämpimästi! :)

   Poista

Kiitos kommentista ! :)