torstai 26. marraskuuta 2015

J.K. ROWLING - HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER'S STONE

Harry Potter #1


Pientä OATLYN mainostamista samalla :D

Harry Potter thinks he is an ordinary boy - until he is rescued by a beetle-eyed giant of a man, enrols at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, learns to play Quidditch and does battle i a deadly duel. The Reason: HARRY POTTER IS A WIZARD!

Aloitin tämän kirjan lukemisen englanniksi jo puoli vuotta sitten, mutta tämä jäi jostain syystä sivulle 69 moneksi kuukaudeksi. Päätin siis aloittaa tämän alusta kaksi viikkoa sitten, sillä valmistaudin kasvattamaan fiiliksiä Lontoon matkaa varten josta kerroin edellisessä postauksessa. Ja ah kuinka ihanaa oli palata takaisin Tylypahkaan. 


Tästä en kyllä pääse ikinä yli, mutta tämä on minulle se rakkain kirjasarja ikinä. Ja J.K Rowling on mahtava kirjailija, pakko lukea häneltä muutakin. Voisi luulla että saan tällä hetkellä yliannostuksen potteria, sillä leffamaratooni menossa ja kirjat aloitettu + kierros Warner Brossin studioilla viime viikolla. Olenkin aivan potterin lumoissa tällä hetkellä (näpyttelen tätä tekstiä Harry Potter pyjama päällä, jonka löysin Lontoosta :D!) ja mieleni tekisi jatkaa suoraan kirjan toiseen osaan Salaisuuksien kammioon.


Tähän väliin haluan hehkuttaa, että sain elämäni toisen englannin kielisen kirjan loppuun! Olin koko peruskoulun ja sen jälkeenkin surkea englannissa. Tämä on ärsyttänyt minua niin paljon ja niin kauan, että haluan muutoksen tähän. Tosin sain jo viime vuonna koulussa kiitettäviä englannista, eli ehkä jotain muutosta on tapahtunut. Olen myös ollut niin TV-sarjoihin koukuttuva ihminen, että olen väkisinkin oppinut englantia. Päätin siis, että voisin aloittaa englanniksi lukemisen urakkani pottereilla. Tämä ehkä kumminkin oli liian helppoa, sillä olen lukenut kyseisen kirjan suomeksi ainakin 4 kertaa. Muistin ulkoa liian paljon ja laiskistuin etsimään sanoja joita en englanniksi ymmärtänyt, ajattelin "Tiedän kumminkin mitä tässä tapahtuu joten ei haittaa jos on outoja sanoja siellä täällä". Tällä ajattelutavalla en tietenkään kasvata omaa sanavarastoani. Joten tämän todenneena, en jatka sarjaa englanniksi, sillä saan suomennoksesta enemmän irti ja siihen olen alunperinkin rakastunut. Luen mielummin sellaisia kirjoja englanniksi joita ei löydy suomeksi ollenkaan.


The Philosopher's Stone aloittaa tämän mahtavan fantasiaseikkailun. Tämä ensimmäinen kirja onkin selvästi suunnattu nuoremmille, sillä tästä ei löydä viimeisten osien synkkyyttä. Rowling pohjustaa jo tässä hienosti tulevia osia ja en malta odottaa, että pääsen viimeisten osien kimppuun. Sillä oikeasti, rehellisesti sanottuna olen lukenut viimeisen osan kerran, siis yhden (1) ainoan kerran (hyi häpeä)! En tiedä miksi, mutta lukupinooni on tarttunut aina muuta viidennen tai kuudennen kirjan jälkeen. Joten nyt on tavoitteenani lukea suhteellisen lyhyellä aikavälillä KAIKKI potterit. Odotan myös niitä paksumpia kirjoja joissa on lukuja pelkästä Tylypahkassa hegailusta eikä asioita tapahdu hirvittävällä vyöryllä. Sillä oikeasti, parasta tässä on kun oppii pala palalta lisää upeasta taikamaailmasta.


Kaikki hahmot kirjassa ovat niin rakkaita ja olen niin kiintynyt heihin, että itken ja nauran varmasti aina kun luen tätä sarjaa. Voisin selostaa tästä sarjasta loputtomiin, mutta tähän aikaan yöstä kirjalliset tuotokseni eivät ole kovin fiksuja. :D


Yritän aina mainostaa kaikille, että tämä sarja on jokaisen PAKKO lukea. Poikaystäväni saa kuulla jatkuvasti siitä, kuinka upea asia häneltä jää kokematta ilman tätä sarjaa. Olen myös tämän vuoden aikana yrittänyt lukea hänelle tätä ÄÄNEEN iltasaduksi (koska kyllä, omistan poikaystävän joka ei lue kirjoja!!!) ja saada siten innostumaan sarjasta, mutta ei me päästy edes puoleen väliin kirjaa. Siskonikin joutuu kuuntelemaan ainaista valitustani siitä, että hän on jättänyt sarjan Liekehtivään pikariin. Eli olen asettanut elämän tavoitteeksi saada nämä kaksi henkilöä lukemaan tämän sarjan.. tai poikaystäväni lukemaan edes yhden kirjan.


Mutta tiivistettynä, tästä parempaa en ole löytänyt! Pelkkää rakkautta. Joten suosittelen tätä kirjasarjaa JOKAISELLE (jos se ei tullut jo selväksi)! Ei ilman Pottereiden lukemista voi kuolla. Nyt vain yritän saada keskeneräiset kirjani loppuun ennen kuin tartun seuraavaan osaan.. tästä tulee vaikeaa!


Arvosana: 

Teos: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Kirjailija: J.K. Rowling
Sivuja: 223
Kirjasarja/Trilogia: Harry Potter #1
Mistä: Oma kirjahylly

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)