torstai 20. syyskuuta 2018

PRINSESSOJA JA ASTRONAUTTEJA -LUKUHAASTEEN KOOSTE

Olkoon mun reilu kuukauden hiljaisuus (taas) täällä blogin puolella tämän postauksen myötä ohi! Parasta kun elämä alkaa rullaamaan normaalissa arjessa ja on ehkä vihdoin aikaa taas lukea ja keskittyä näihin itselle tärkeisiin asioihin. Mielikin pysyy näin paljon virkeämpänä! Mutta nyt itse asiaan..

Ihana Katri Bookishteaparty -blogista pisti maaliskuussa pystyyn Prinsessoja ja astronautteja -lukuhaasteen. Ideana oli lukea eri genreistä naisten kirjoittamia kirjoja. Haasteen idea oli mielestäni mahtava ja sijottui ajalle 8.3-8.9.18. Jo pelkästään haasteen nimi sai mut innostumaan, koska Sanni♥ Tarkoituksena oli lähteä kevyin mielin suorittamaan haastetta, mutta kuitenkin ajatuksena että saisin jokaiseen kategoriaan kirjan luettua. Siinä hieman epäonnistuin, mutta muutamaan tuli useampi kirja luettua. Ja luin jopa siihen kategoriaan kirjan, minkä ajattelin olevan vaikein pala.

mitä kirjoja luin haasteeseen

scifi-/fantasiakirja
♀ Sarah J. Maas: Tulen perillinen (bloggaus tulossa)

sarjakuva
♀ Natsumi Hoshino: Neiti Koume, tiikeriraita 2
♀ Kaoru Mori: Emma osat 1-9
♀ Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1
♀ Mira Mallius: Mutzi
♀ Noelle Stevenson: Nimona

(oma)elämänkerta
♀ Maria Veitola: Veitola

Luin yhteensä 33 teosta, kiitos kevään ja kesän mangabuumin mikä muhun iski. Luin siis ensimmäistä kertaa mangaa ikinä, sillä ajattelin täyttää tämän aukon sivistyksestäni. Kategoriat joihin en lukenut yhtäkään teosta olivat: Dekkari, Viihdekirja sekä Tietokirja. Vähän harmittaa, sillä olin noihinkin kirjoja suunnitellut. Ylpein olen kuitenkin tuosta Veitolan kirjasta! Sillä olen naurettavan huono lukemaan elämänkertoja. Veitolan kuuntelin äänikirjana ja annan siitä vahvan lukusuosituksen kaikille, varsinkin äänikirjan muodossa. Oikeastaan pidin melkein kaikista lukemistani kirjoista erityisen paljon. Sarjakuvista muutama osa Emma-sarjasta oli kehnompi, eikä Mira Malliuksen Mutzi hetkauttanut oikein mihinkään suuntaan. 

Kiitos vielä Katrille tämän haasteen järjestämisestä!

2 kommenttia :

Kiitos kommentista ! :)