perjantai 29. tammikuuta 2016

CASSANDRA CLARE - TUHKAKAUPUNKI

Varjojen kaupungit #2
Varoitan! En pysty kirjoittamaan tätä ilman spoilereita!
"On olemassa rohkeuden riimuja. Mutta ei mitään, mikä veisi pois pelon", Jace sanoi. "Pystytkö luomaan sellaisen, Clary?"

Enemmän kuin mitään muuta Clary Fray haluaisi kaiken palaavan normaaliksi. Entiseen ei kuitenkaan ole paluuta: varjometsästäjät eivät päästä häntä otteestaan, ei varsinkaan Jace, Claryn vastikään löytynyt veli. Kun vielä paras ystävä on muuttunut vampyyriksi, äiti on koomassa ja joku surmaa New Yorkin alamaailman lapsia, paremminkin voisi mennä. Lisäksi Claryn ja Jacen isä, vallanhimoinen mielipuoli Valentine saa haltuunsa jo toisen kohtalokkaista Muutoksen välineistä, joiden avulla hän voi hallita demoniarmeijaa.
Mutta Pahin on vasta edessä. Rakkautensa kohdetta ei voi valita, eikä haluaan lahjoittaa sille, joka sen eniten ansaitsisi. Aina niin rohkean Jacenkin on kohdattava suurimmat pelkonsa, ja varjometsästäjien kohtalosta on vastuussa yksin Clary, taistelijoista kokemattomin...

Mitähän sanoisin tästä? En meinaa saada ajatuksia kasaan, mutta pistän sen flunssan piikkiin.. ja tämän kirjan. Kamala urakka tässä ainakin oli, sen tiedän. Minulla meni yli kuukausi tämän kanssa. Tuhkakaupunki ei vain saanut pidettyä minua otteessaan. Minun teki mieli skippailla sivuja, mitä en tee ikinä. Enkä siis tehnyt tälläkään kertaa (mutta olisin voinut, enkä olisi menettänyt mielestäni mitään). Ja nyt kun mietin kirjaa, en edes muista kaikkea mitä tässä tapahtui, hupsista vain!

Pidin tämän kirjasarjan ensimmäisestä osasta. Se oli jotenkin erilainen verrattuna muuhun fantasiaan mitä olen lukenut. Varjometsästäjät, vau! Muistan edellisestä osasta sen, miten en malttanut laskea sitä kädestäni ja menetin yöunetkin sen takia. Tämä kirja ei tuottanut sitä ongelmaa, ei lähellekkään. Sain taistella, että jaksoin lukea tämän. Rehellisesti sanottuna ainakin puolet tästä kirjasta oli todella tylsää tekstiä minun silmissäni.

Kirja sisältää aikamoisen sekametelisopan. On varjometsästäjiä, demoneja, ihmissusia, vampyyreja, velhoja ja vaikka mitä. Mutta tässä sarjassa se mielestäni toimii. Vähiten pidän demoneista, ihmekös tuo. Ja en kauheasti välitä kohtauksista joissa demoneja vastaan taistellaan. Mielestäni tämän kirjan lopussa oli aivan liian pitkä kohtaus Valetinen laivalla ja meinasin tylsistyä kuoliaaksi demonien kanssa mässäilyyn. En myöskään muista demonien nimiä (lajeja?), ne menevät jotenkin aivan ohi minulta.

Mitenkäs hahmot sitten? Menetin ehkä hermot Claryyn muutaman kerran, sekä Simoniin. Menetin hermot heidän teennäiselle suhteelleen monesti. Se vain maistui ja tuntui niin pakkopullalta ja väärältä.. Mikä varmasti on ollut kirjailijan tarkoituskin. (Onneksi Simon tuli kirjan lopussa järkiinsä!). Minulle tuli myös Simonin muutos vähän puskista, ehkä sen takia koska olin jo ehtinyt unohtaa kirjan alun puoliväliä lukiessa. Ja minähän en ikinä muista lukea edes takakantta, vaikka siellä olisi aivan selvästi tämä muutos mainittu. Enkä vieläkään tiedä olenko sujut päässäni Simonin muutoksen kanssa.

Minulla on myös hyvinhyvin ristiriitaiset fiilikset Jacesta ja Clarysta. On niin outoa, että haluaa sisarusten olevan yhdessä ja kertovan tunteistaan toisilleen. Samalla minun tekee mieli myös kirkua itselleni, että kuinka voin toivoa jotain tuollaista. Sairasta?! Mielenkiintoista nähdä mihin näiden kahden hahmon välinen suhde vielä johtaakaan. Olen välttynyt spoilereilta onneksi hyvin tähän mennessä, enkä halua vielä paljoa arvaillakkaan.

Vaikka tämä toinen osa alittikin odotukseni, aion silti jatkaa sarjan parissa. Olen kuullut, että näiden kahden ensimmäisen osan jälkeen sarja lähtisi paljon parempaan suuntaan.. ja tätä toivonkin. Joten jään innolla odottamaan tulevaa!

Arvosana: 
Teos: Tuhkakaupunki
Kirjailija: Cassandra Clare
Sivuja: 399 
Kustantaja: Otava
Kirjasarja/Trilogia: Varjojen kaupungit #2
Mistä: Kirjastosta

Ps. Onko kukaan katsonut Shadowhunters TV-sarjaa? Jos olette, niin mitä tykkäätte? Itse olen kyllä rehellisesti sanottuna aika pettynyt. En siedä Clarya sarjassa ollenkaan (johtuu varmaan näyttelijästä?). Ei vaan toimi. :D Myös Jacen näyttelijä oli minulle pettymys.. mutta Simon ja Alec.. aah. Siinä kaksi syytä miksi jaksan katsoa. Tosin en tiedä pitäisikö lopettaa.. en halua spoilaantua kirjojen tapahtumista ollenkaan. 

6 kommenttia :

 1. Mie oon ihan samassa pisteessä tän sarjan neljännen osan, Langenneiden enkelten Kaupungin, kanssa. Olen lukenut sitä yli vuoden...

  TV-sarja taas kolahti miulla ihan tosi kovin. En itsekään ole ehkä Katherine McNamaran suurin fani, hänen Clarynsa on jotekin...ärsyttävä ? Muutoin olen ollut oikein tyytyväinen. Lähdin katsomaan sarjaa erittäin matalin odotuksin, joten en kai saanut mahdollisuutta pettyä.
  Olen kuitenkin huomannut selvää kehitystä jo kolmen jakson aikana, minkä varmaan voi laittaa sarjojen ainaisen alkukankeuden piikkiin ja odotukset ovat kasvaneet. Saa nähdä mitä tuleman pitää ja sekoittaako kausi kirjoja miten pahasti keskenään. Toivottavasti jaksat katsoa sarjaa, ehkä se vielä yllättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mie niin toivon, että seuraavat osat sais pidettyä miut otteessaan. :D
   Joo Clary on TV-sarjassa ärsyttävä :D Miulla taas oli ehkä liian korkeet odotukset sarjalle ja tulinki sit niiden odotusten kanssa ryminällä alas :D. Ärsyttää myös jos alan näkemään kirjoja lukiessa näyttelijöiden kasvot.. En halua, että minun päässäni kehittelemä Jace katoaa. :D Miulla on tuo kolmas jakso katsomatta ja pohdin juuri, että odotanko kaikkien jaksojen ilmestyvän ennen kuin jatkan. En ole vielä luovuttamassa!

   Poista
 2. Samaa mieltä oikeastaan kaikessa :D En tykännyt yhtään Clarystä tässä kirjassa ja muutaman kerran hän veti hepulit Jacelle ihan käsittämättömistä syistä. En myöskään yhtään tykännyt Claryn ja Simonin "suhteesta" joka tuntui olleen kirjoitettu vain koska kirjassa oli PAKKO olla romanssi etenkin kun Claryn ja Jacen välit nyt ovat mitä ovat. Ei kolahtanut yhtään ja annoinkin kirjalle jotain kaksi tähteä. Kolmososa taasen oli minusta jo tosi hyvä tämän sarjan tasolla :)

  Tv-sarjasta sen verran, että olen äärimmäisen pettynyt, jos niin voi edes sanoa kun ei minulla odotuksia ollut. Dialogi on hiuksia nostattavan kiusallista ja jäykkää, Kat ei oikein tunnu tietävän millaista Clary-roolia yrittää vetää (seksikäs vai teennäisen ujo) ja Dom... oumaigaad miten puiseva .__. Siitä kyllä lähinnä syytän puhtaasti käsikirjoitusta, joka tuntuu näiden parin ekan jakson perusteella olevan niin hätäisesti ja kiireellä väännetty. En pidä siitä että hahmot ovat liian nopeasti niin tuttavallisia toisilleen, kuten tuossa sarjassa :D Vähän enemmän luulisi olevan sellaista kuka-mitä-häh-hommaa ennen kuin ollaan noin kaverillisia ja luottavaisia. No mutta ehkä se siitä paranee kunhan paremmin vauhtiin pääsee, mutta näillä osin sarja on ollut kyllä todellinen rimanalitus silmissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan naurettavat hepulit Clary veti tässä kirjassa.. ärsytti kovin! :D Mutta aion kyllä hankkia pikimmiten käteeni sen kolmannen osan.

   Siis juuri tuo ottaa minuakin päähän, kun hahmot ovat heti niin tuttavallisia toisilleen... Ei vaikuta kovin uskottavalta :D En aio kyllä luovuttaa tämän kanssa (vielä), mutta mikään kiire minulla ei ole noita jaksoja katsoa. :D

   Poista
 3. Pitäisi varmaan lukea sarjan ekoja osia uudestaan, sillä mielipiteeni saattaisi olla erilainen. Aikoinaan pidin ekoistakin kovasti. The Infernal Devices -trilogia on mielestäni Clarelta parempi kuin Varjojen kaupungit, ja tästäkin sarjasta viimeinen on ihan huippu. (Nelonen on minustakin tylsä, toista kertaa en ole jaksanut lukea.)

  TV-sarja on mielestäni ihan ok. Kaksi ensimmäistä jaksoa olivat posiviivisia yllätyksiä, koska lähdin katsomaan sarjaa niin matalin odotuksin. Kolmas jakso sen sijaan oli aika tylsä. Alec ja Simon ovat minunkin ykkössyyni katsoa sarjaa. :D

  P.S Blogissani on sinulle haaste:

  http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkäsin kyllä tuosta ensimmäisestä, kun kaikki oli vielä niin uutta (tosin meni muistaakseni senkin lukemiseen yli kuukausi, mutta luinkin sitä vain silloin tällöin iltaisin puhelimelta e-kirjana). Tämä toinen vain tökki ärsyttävästi. Toivottavasti en itse jää neljänteen osaan jumiin! :(

   Kolmatta jaksoa en ole vielä katsonut.. ei ole mikään kiire ollut sen kanssa. Ajattelin myös, että voisin vähän varastoida noita jaksoja ja katsoa putkeen useamman.. voisi olla parempikin niin.

   Kiitos haasteesta! =) vastailen siihen pikimmiten!

   Poista

Kiitos kommentista ! :)